Donaudeltat

Donaudeltat

Om bloggen

Här kan du läsa lite om vad som händer nere i Donaudeltat tack vare Östhjälpen och ett antal mycket engagerade personer. Om du tycker att vårt arbete i Donaudeltat är behjärtansvärt är du välkommen att stödja det med ett stort eller litet bidrag via Östhjälpens bankgiro 5764-1045. Märk talongen med Donaudeltat.

Lite värme i kylan

DonaudeltatPosted by Ingmar 13 Feb, 2017 20:29

Det för årstiden kalla vädret fortsätter i hela regionen. Det innebär att det är rejält kallt, speciellt på nätterna. Fortfarande finns det mycket snö kvar i området. Fraktbåten är fortfarande fastfrusen ute i deltat.

Vi har hjälpt några familjer som saknat möjlighet att värma sina bostäder på ett bra sätt.

En av dem är en hemlös man som tillfälligt fått låna ett garage när det blev kallt.

Största problemet var att det inte fanns någon möjlighet att få värme i lokalen. Tack vare att vi fått en gåva har det varit möjligt för oss att köpa en kamin och ved samt få kaminen installerad i garaget.

Kanske inte den snyggaste installationen men den håller den värsta kylan ute och det går att sova utan att förfrysa. Att vi också tack vare en gåva från hotell Heden i Göteborg hade möjlighet att ge honom nya rena lakan och täcke gjorde inte tillvaron svårare för honom.

En annan familj vi hjälpt består av elva personer som bor i två rum och kokvrå. Här har vi med hjälp av samma gåva kunnat fixa en något större kamin.

Familjen slipper nu att sova alla tillsammans för att inte frysa under natten.