Donaudeltat

Donaudeltat

Om bloggen

Här kan du läsa lite om vad som händer nere i Donaudeltat tack vare Östhjälpen och ett antal mycket engagerade personer. Om du tycker att vårt arbete i Donaudeltat är behjärtansvärt är du välkommen att stödja det med ett stort eller litet bidrag via Östhjälpens bankgiro 5764-1045. Märk talongen med Donaudeltat.

Havet består av droppar

DonaudeltatPosted by Ingmar 26 Feb, 2017 21:47

Ibland kan det tyckas att den insats vi gör nere i Donaudeltat bara är som en väldigt lite droppe i det stora havet. Men havet består ju av droppar så det känns mycket meningsfullt att fortsätta. Dessutom är det av stort värde för alla de familjer som vi når på olika sätt. För några familjer är det dessutom skillnaden mellan att svälta eller inte.

Under den gångna veckan har vi varit ute i en by som heter Chilia Veche. Det är cirka åtta mils resa på delvis mycket dålig väg. Denna gång tog resan (enkel väg) tre och en halv timma. Väl framme var vägen ännu sämre och vår bil körde fast på en av lokalgatorna.

Vi fick leta upp en traktor som kunde bogsera oss tillbaka till den gata vi kom från som har bättre bärighet även när det regnar.

Vi fick hjälp av en man med häst och vagn som körde ut vår olika kartonger.

Sedan var det inte svårt att nå familjerna trots att det kunde vara upp till tjugo centimeter lera att passera på lokalgatorna. För att inte tala om alla djupa vattenpölar som fanns längs vägen.

Vi försöker att ta reda så mycket som möjligt om de familjer som skall få stöd för att innehållet i kartongerna skall passa. Det gäller både kläder och skor.

Kartongerna är nästan alltid banankartonger som vi fått från olika affärer. Kartongerna har en storlek som gör det lätt att packa och bära. Att det går att stapla många på höjden bidrar också till lätthanterligheten när de skall hanteras på vårt lager i Tulcea.