Donaudeltat

Donaudeltat

Om bloggen

Här kan du läsa lite om vad som händer nere i Donaudeltat tack vare Östhjälpen och ett antal mycket engagerade personer. Om du tycker att vårt arbete i Donaudeltat är behjärtansvärt är du välkommen att stödja det med ett stort eller litet bidrag via Östhjälpens bankgiro 5764-1045. Märk talongen med Donaudeltat.

Nu har våren kommit

DonaudeltatPosted by Ingmar 02 Apr, 2017 18:50

Nu har vintern släppt sitt grepp över Donaudeltat. Under de senaste veckorna har vi haft möjlighet att distribuera flera hundra kartonger med nya kläder som vi fått från olika företag i Göteborg , Borås, Kungsbacka och Jonsered.

Vi delar aldrig ut oöppnade kartonger utan ser alltid till att mottagarna får kläder i de storlekar som passar dem och de har behov av.

En av distributionskanalerna är de olika skolor som finns i byarna. Skolpersonalen har bra koll på vilka familjer som finns i byn och vad för behov de har av kläder. Tack vare detta kan vi ordna så att alla barn får kläder så att de kan gå i skolan hela året och inte behöver stanna hemma om det är kallt ute.

Enklast är att sända med kartongerna när barnen åker hem med transporten från skolan.

En del barn har även egen hemtransport.

Många byar ute i Donaudeltat har ingen farbar väg till byn. Detta gör det extra svårt för oss att distribuera hjälp

För att underlätta distributionen har vi startat samarbete med en av fiskarna i området. Han känner sedan barnsben till alla små kanaler som finns i området och kan hjälpa oss. Vi har förmedlat ett microlån till honom för inköp av en båtmotor så att han inte får stopp på resan till de olika byarna ute i deltat.

Misstolka inte texten på jackan. Han är ingen agent för främmande makt.