Donaudeltat

Donaudeltat

Om bloggen

Här kan du läsa lite om vad som händer nere i Donaudeltat tack vare Östhjälpen och ett antal mycket engagerade personer. Om du tycker att vårt arbete i Donaudeltat är behjärtansvärt är du välkommen att stödja det med ett stort eller litet bidrag via Östhjälpens bankgiro 5764-1045. Märk talongen med Donaudeltat.

En dag på andra sidan Donau

DonaudeltatPosted by Ingmar 01 Oct, 2016 18:50

Donau är Europas näst längsta flod. Längden är 286 mil och passerar nio länder. Utloppet är i Svarta havet vid gränsen mellan Rumänien och Ukraina. Strax innan utloppet passerar den staden Tulcea.

Andra dagen under vårt besök i Rumänien startade vi med att med hjälp av en pråm som dras av en bogserbåt.

Dagen mål var en by som heter Chilia Veche. Avståndet dit är 8 mil och färden tar drygt tre timmar på den mycket dåliga vägen. Många hålor i vägen är nästan en halv meter djupa. Nu hade vi tur att det inte regnat på några dagar så det var möjligt att undvika de värsta hålen. I övrigt bestod vägen ofta av knytnävsstora stenar.

I byns livsmedelsaffär inhandlade vi baslivsmedel för utdelning till några mycket fattiga barnfamiljer.

Två barnrika familjer fick vid förra besöket i våras var sin get som ett resultat av att två personer i stället för sedvanlig uppvaktning på födelsedagen fick ett gåvobevis på att en get införskaffats till en behövande barnfamilj i Donaudeltat.

Dagen avslutades med att vi distribuerade lakan och örngott, som vi fått av en generös givare i Göteborg, till ett flertal fattiga familjer.