Donaudeltat

Donaudeltat

Om bloggen

Här kan du läsa lite om vad som händer nere i Donaudeltat tack vare Östhjälpen och ett antal mycket engagerade personer. Om du tycker att vårt arbete i Donaudeltat är behjärtansvärt är du välkommen att stödja det med ett stort eller litet bidrag via Östhjälpens bankgiro 5764-1045. Märk talongen med Donaudeltat.

En dag med tillökning i familjen

DonaudeltatPosted by Ingmar 03 Oct, 2016 20:20

En av projekten nere i Donaudeltat är att bistå ett gruppboende med daglig verksamhet i Babadag. Hit har vi under några år levererat stora mängder material som de kan använda i terapilokalerna. De boende skapar tillsammans med personalen fantastiska saker som säljs på en marknad de håller några gånger per år för människor i grannskapet. Överskottet används till att sätta guldkant på tillvaron som utflykter och dyligt. Detta skulle inte skulle vara möjligt att göra med den ordinarie budgeten.
Alla boende och all personal har också fått fleecejackor och piketröjor som vi fått.


Under eftermiddagen återvände vi till Ciucurova och köpte den första av fem getter som vi skall förmedla till fattiga barnfamiljer. Resurser till detta har vi fått från medlemmar i Betlehemskyrkan i Göteborg. Tack vare geten kan barnen få mjölk varje dag och slipper gå hungriga till skolan.

Vi besökte även skolan och leverade skolmaterial till behövande elever.