Donaudeltat

Donaudeltat

Om bloggen

Här kan du läsa lite om vad som händer nere i Donaudeltat tack vare Östhjälpen och ett antal mycket engagerade personer. Om du tycker att vårt arbete i Donaudeltat är behjärtansvärt är du välkommen att stödja det med ett stort eller litet bidrag via Östhjälpens bankgiro 5764-1045. Märk talongen med Donaudeltat.

Några glimtar från veckan som gått

DonaudeltatPosted by Ingmar 06 Nov, 2016 19:16

För drygt en vecka sedan lämnade oss en lastbil i Jonsered med destination Rumänien. En del av lasten var avsedd för Donaudeltat. Efter omlastning i Bacainti har nu godset nått fram till Tulcea där det lagras i ett lager nere i hamnen.

I några av kartongerna fanns det massor av leksaker. Dessa kom väl till pass i en förskola där läraren slutat och tagit med allt material som fanns eftersom detta var hennes privata material.

Vid andra besök i olika samhällen har delats ut kläder till alla åldrar, babyfiltar , husgeråd ,hygien ,leksaker ,barnvävstolar, skolmaterial , garner ,tyg, sybehör ,vävramar ,knyppeldynor och handverktyg. Mycket av detta har samlats in av ett hundratal hängivna handarbetande kvinnor ,som möts i en grupp på facebook .

Många av de fina fleecetröjor och jackor vi har fått från Liseberg har delats ut. De kommer väl till pass nu när det börjar bli kallt även där nere.

Dessutom har två getter köpts till två barnfamiljer. Den ena familjen har åtta barn och den andra fem barn. Mjölken som getterna ger är främst avsedd för barnen men ger även möjlighet för familjen att tillverka getost och sälja som förstärkning av familjens svaga ekonomi. Vi har varit noga med att kontrollera att det finns bra utrymmen för geten och att det finns foder till vintern.

12 kartonger med material till terapin i sjukhuset i Babadag har också levererats under veckan.